ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Γιατί οι γυναίκες φορούν μακιγιάζ;
Εκτιμάται ότι το 44% των Αμερικανών γυναικών δεν τους αρέσει να αφήνουν τα σπίτια τους χωρίς μακιγιάζ. Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες φορούν μακιγιάζ:
  1. Καμουφλάζ - Οι γυναίκες που είναι ανήσυχες και ανασφαλείς τείνουν να χρησιμοποιούν μακιγιάζ για να φαίνονται λιγότερο αισθητές.
  2. Αποπλάνηση - Οι γυναίκες που θέλουν να είναι αισθητά πιο ελκυστικές τείνουν να χρησιμοποιούν μακιγιάζ για να είναι πιο σίγουρες, κοινωνικές και δυναμικές.
Αυτές οι 44 τοις εκατό των γυναικών πιστεύουν ότι αν δείξουν το φυσικό τους, άθικτο πρόσωπό τους, δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν κανένα από αυτά τα πράγματα και θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάποια επιστήμη που υποστηρίζει τους φόβους που τους οδηγούν να φορούν μακιγιάζ κάθε μέρα.
Οι γυναίκες το έχουν εξετάσει από νεαρή ηλικία για να είναι επιτυχημένα σε όλα, από τη χρονολόγηση έως τις συνεντεύξεις εργασίας έως τη δημιουργία φιλίας με άλλα δημοφιλή κορίτσια, πρέπει να είναι όμορφη και η βάση για αυτό δεν είναι εντελώς πολιτιστική. Μπορεί να μην είναι δίκαιο, αλλά σύμφωνα με την Ένωση Ψυχολογικών Επιστημών, τα ελκυστικά άτομα αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα σε κάθε τομέα της ζωής, από τη χρονολόγηση έως τις θέσεις εργασίας έως τις ποινικές δίκες.

Πώς μπορούν οι γυναίκες να χρησιμοποιήσουν το μακιγιάζ για να είναι πιο ελκυστικές;

Πριν συνεχίσουμε, θέλω να σημειώσω ότι αυτό το άρθρο δεν λαμβάνει υπόψη την όμορφη ποικιλία του ποιος χρησιμοποιεί μακιγιάζ και γιατί. Η τρέχουσα έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα επικεντρώνεται σε ίσους άνδρες και γυναίκες και βασίζεται στην υπόθεση ότι μόνο οι γυναίκες το φορούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι συμβουλές δεν ισχύουν εάν δεν ταιριάζετε σε αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά η τρέχουσα διαθέσιμη έρευνα για πολλές ομάδες είναι περιορισμένη.

Τι λέει η βιολογία για τα ελκυστικά γυναικεία πρόσωπα

Οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο καθολικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην ελκυστικότητα του προσώπου μιας γυναίκας.

Η ποσότητα της αντίθεσης χρώματος γύρω από τα μάτια και τα χείλη

Οι γυναίκες τείνουν φυσικά να έχουν πιο σκούρα χείλη και δέρμα γύρω από τα μάτια. Έτσι, οι εγκέφαλοί μας το υποσυνείδητα το σημειώνουν ως ένδειξη θηλυκότητας. Όσο πιο έντονη είναι η χρωματική αντίθεση ανάμεσα στα μάτια και τα χείλη μιας γυναίκας και τον τόνο της επιδερμίδας της, τόσο πιο θηλυκή, και έτσι εξελικτική ελκυστική, φαίνεται. Το κραγιόν και η σκιά ματιών είναι βασικά είδη μακιγιάζ επειδή ενισχύουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Σημείωση: Η επίδραση του ενισχυμένου εξωτερικού χρώματος των ματιών και των χειλιών είναι μεγαλύτερη για τους ευθείες άνδρες, καθώς βιολογικά συνδέονται για να προσελκύονται σε θηλυκές, γόνιμες γυναίκες.

Πόσο συμμετρικό και ακόμη και το πρόσωπό της

Η Ένωση Ψυχολογικών Επιστημών εξηγεί ότι μας αρέσουν επίσης τα συμμετρικά πρόσωπα, ακόμα και όταν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη συμμετρία. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά η πλειοψηφία των προσώπων είναι ελαφρώς ασύμμετρη - είτε η μία πλευρά θα είναι ευρύτερη από την άλλη, τα σχήματα των ματιών θα έχουν μικρές διαφορές, το ένα ζυγωματικό μπορεί να είναι λίγο λιγότερο έντονο κ.λπ. Και οι λιγότερες από αυτές τις παραλλαγές είναι ένα πρόσωπο έχει, τόσο πιο ελκυστικό γίνεται αντιληπτό. Το μακιγιάζ εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και το περίγραμμα, το eyeliner και το lipliner μπορούν επίσης να κάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά να φαίνονται πιο συμμετρικά .
Το μακιγιάζ είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να φαίνεται πιο βιολογικά ελκυστικό. Το ερώτημα είναι πώς αξιοποιείτε στο έπακρο;

Η έρευνα δείχνει ότι αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή μακιγιάζ

Εάν το μακιγιάζ δεν είναι καθόλου το πράγμα σας ή υπάρχουν κάποια πρωινά όταν ξυπνάτε και δεν αισθάνεστε ότι έχετε το χρόνο ή την ενέργεια για να βάλετε το πρόσωπό σας, ακολουθήστε αυτήν τη συμβουλή αν πηγαίνετε κάπου όπου η εντύπωση των άλλων ανθρώπων από εσάς έχει σημασία:

Φορέστε consealer / θεμέλιο

Η έρευνα δείχνει ότι το ίδρυμα είναι το καλλυντικό που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι γυναίκες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εργασία, επειδή η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που φορούν μακιγιάζ έχουν υψηλότερα κέρδη και δυνατότητες προώθησης. Οι αποχρωματισμοί του τόνου του δέρματος, οι κουρασμένοι οφθαλμοί και οι κηλίδες μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι ή άρρωστοι
Εάν έχετε ουλές ακμής ή άλλες κηλίδες, πιθανότατα έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι μάσκες θεμελίωσης μπορούν, αλλά όχι πλήρως, να τις καλύψουν. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με το θεμέλιο, ο τόνος της επιδερμίδας σας δεν είναι τελείως ομοιόμορφος και δεν θα αποδώσετε τα πλήρη οφέλη από τη χρήση μακιγιάζ. Για να το αποφύγετε αυτό, πριν εφαρμόσετε το θεμέλιο, φορέστε αρκετό κονσίλερ για να εξαφανίσετε τις κηλίδες σας.
Ομοίως, το λιπαρό δέρμα μπορεί επίσης να μειώσει την ομοιομορφία του δέρματός σας. Αφαιρέστε τη λάμψη που αποσπά την προσοχή εφαρμόζοντας σκόνη στο πάνω μέρος της βάσης σας. Κρατήστε ένα συμπαγές στην τσάντα σας, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε ξανά ό, τι χρειάζεται όλη την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βελτιώσεις μακιγιάζ που υποστηρίζονται από την επιστήμη

Εάν έχετε το χρόνο, την ενέργεια και την τάση να το κάνετε, μπορείτε να αξιοποιήσετε περαιτέρω τη δύναμη του μακιγιάζ με αυτές τις τέσσερις βελτιώσεις:
  1. Blush : Μελέτες δείχνουν ότι το να έχετε μια ροζ απόχρωση στα μάγουλά σας σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι και, στο υποσυνείδητο μυαλό, ξυπνήσατε ελαφρώς, γιατί για πολλούς μοιάζει με το φυσικό τους χρώμα σε αισθησιακές καταστάσεις.
  2. Μάσκαρα, σκιά ματιών και eyeliner : Ο χειρουργός αισθητικής Adam J. Scheiner, MD λέει ότι επειδή οι γυναίκες έχουν φυσικά μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων γύρω από τα μάτια τους, το μακιγιάζ των ματιών το βελτιώνει και τους κάνει να φαίνονται πιο ελκυστικοί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα καλλυντικά για να αυξήσετε το αντιληπτό μέγεθος των ματιών σας, ώστε να φαίνεστε νεότεροι .  
  3. Κραγιόν : Και πάλι, αυτό αυξάνει την χρωματική αντίθεση του στόματος. Πιθανότατα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες που φορούν κόκκινο κραγιόν θεωρούνται πιο ελκυστικές για τους ίσους άνδρες από εκείνες που επιλέγουν ένα πιο σιωπηλό χρώμα κραγιόν ή καθόλου.
  4. Περίγραμμα : Όπως συζητήσαμε προηγουμένως, οι εγκέφαλοί μας αγαπούν συμμετρικά πρόσωπα. Το περίγραμμα του προσώπου σας μπορεί να το κάνει πιο συμμετρικό και να ακονίζει τις γωνίες σας.
Για συμβουλές για το πώς να κάνετε αυτούς τους τύπους μακιγιάζ, αναζητήστε τις υπέροχες συμβουλές των bloggers ομορφιάς που μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε κάθε τύπο μακιγιάζ.

Πώς η Κοινωνική Ψυχολογία του Μακιγιάζ επηρεάζει τις σχέσεις σας

Το μακιγιάζ κάνει κάτι περισσότερο από την αλλαγή της ελκυστικότητας μιας γυναίκας, παίζει επίσης ρόλο στην ικανότητά της να δημιουργεί νέες σχέσεις . Ενώ οι ίσιοι άνδρες εξετάζουν το μακιγιάζ μιας γυναίκας ή την έλλειψή τους για να προσδιορίσουν την ελκυστικότητά της, οι ευθείες γυναίκες χρησιμοποιούν μακιγιάζ για να κρίνουν τις προσωπικότητες άλλων γυναικών.  
Η έρευνα έχει ανακαλύψει τρία βασικά ευρήματα για το πώς οι ευθείες γυναίκες αντιλαμβάνονται το μακιγιάζ της άλλης:
  1. Οι γυναίκες βαθμολογούν τις άλλες γυναίκες που φορούν μακιγιάζ ως πιο κυρίαρχη. Αυτή η αντίληψη ότι οι γυναίκες που φορούν μακιγιάζ είναι πιο ισχυρές παίζει ρόλο στο γιατί το μακιγιάζ είναι σημαντικό για να βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν επιτυχημένη σταδιοδρομία .
  2. Οι γυναίκες ζηλεύουν περισσότερο από άλλες γυναίκες που φορούν μακιγιάζ και τις θεωρούν πιο διακριτικές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι γυναίκες φορούν έντονα, σέξι μακιγιάζ, όπως σκιά ματιών και σκούρο / φωτεινό κραγιόν.
  3. Οι γυναίκες συνδέονται γρηγορότερα με άλλες γυναίκες που φορούν μακιγιάζ που είναι παρόμοιο με αυτό που φορούν οι ίδιοι. Φυσικά προσελκύουμε ανθρώπους που είναι σαν εμάς. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μακιγιάζ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι γυναίκες για να καθορίσουν με ποιον να σχηματίσουν φιλίες . Αν το σκεφτείτε, το μακιγιάζ λέει πολλά για τις γυναίκες, όπως πόσο εκτιμούν την ομορφιά, πόση προσοχή επιθυμούν κ.λπ.
Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να έχουν ποικίλες απόψεις για τις γυναίκες με βάση το πόσο μακιγιάζ φοράει και πόσο ελκυστικό που την κάνει να εμφανίζεται. Μια γυναίκα το ανακάλυψε όταν έκανε ένα κοινωνικό πείραμα για να μάθει πώς οι άνδρες αντιδρούν διαφορετικά απέναντί ​​της ανάλογα με τα επίπεδα μακιγιάζ της. Για να το δοκιμάσει, δημιούργησε τρία προφίλ Tinder με τρία επίπεδα μακιγιάζ, που κυμαίνονται από φυσικό έως λαμπερό.